Z czego wynikają problemy ze wzwodem?
1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Właściwa może łatwo wpłynąć
na nie tylko poziom potencji, ale
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
poważnych ubytków selenu.
Można go uzupełnić spożywając
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
istotny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
syntezę testosteronu, ten natomiast
pobudza popęd
seksualny. W chwili
nadużywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a można go zwiększyć
poprzez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
istotnym elementem jest również
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina przyśpiesza
produkcję spermy a także wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
odpowiednie wytwarzanie
hormonów. Jeśli musimy
uzupełnić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



tania levitra

kamagra